Low Level Laser Therapie Print E-mail

Introductie

Het woord LASER is een afgeleide van het begrip "Light Amplificaton by Stimulated Emissions of Radiation". Normaal licht heeft een breed spectrum doordat het vele frequenties en intensiteiten heeft. Laserlicht kent slechts één frequentie (golflengte) en één intensiteit. Door gebruik te maken van een techniek die we gestimuleerde emissie noemen, is licht te versterken. Anders gezegd: we kunnen licht produceren dat een enorme hoeveelheid energie in zich kan meedragen.
De geschiedenis van lichttherapie gaat ver terug in onze tijd. Maar pas in de 20e eeuw begint de wetenschappelijke toepassing van bepaalde lichtgolven ter verbetering van lichamelijke condities.
Albert Einstein is de grondlegger van de lasertheorie geweest, maar de eerste effectief werkende laser is pas vele decennia later in gebruik genomen. In 1960 schrijft dr. Theodore Maiman een eerste publicatie over laserbestralingen in relatie tot gezondheid. De laatste 15 jaar is de lasertechniek een heel belangrijke rol gaan spelen in tal van geneeskundige disciplines.
Bij gebruik van de laser binnen de geneeskunde wordt een verschil gemaakt tussen "krachtige lasers" en "laagvermogende lasers".

Laagvermogende laser of Low Level Laser

Laagvermogende lasers hebben dezelfde kenmerken als krachtige lasers, maar zijn sterk gereduceerd voor wat betreft hun vermogen. Laagvermogend staat voor de geringe temperatuurstijging (minder dan 1°) die deze therapie veroorzaakt. Laagvermogende lasers worden gebruikt bij de Low Level Laser Therapie (LLLT).
De LLLT is een veilige lichttherapie, die alleen invloed heeft op pathologische toestanden of zone’s. Normaal weefsel ondergaat daarbij geen invloed of verandering. De LLLT is daardoor een aanvaarde manier van therapeutische ondersteuning. Hierdoor is zij toepasbaar in de fysiotherapie, voetverzorging, podologie / podotherapie, tandheelkunde, dermatologie, huisartsengeneeskunde, acupunctuur, verslavingsgeneeskunde en diergeneeskunde. Ook in de praktijk van de schoonheidspecialiste wordt de Low Level Laser gebruikt; o.a.bij  acné verzorging, couperosehuid, en rosacea.

De werking van LLLT is onderbouwd met meer dan 2500 wetenschappelijke studies van universiteiten van hoog niveau. Opmerking: de LLLT is veilig in gebruik en effectief, maar niet medisch invasief!

laser2

De werking van de LLLT

De werking van de LLLT is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:
•    Ontstekingsremmend
•    Oedeemremmend
•    Circulatieverbeterend
•    Immuunstimulerend
•    Wondhelend
•    Pijnstillend


Huid en voetproblemen

CARE (verzorgende) protocollen voor de voetverzorger
In samenwerking met de producent en een Nederlandse huisarts zijn 10 protocollen voor de voetverzorger opgesteld. Deze zijn bestemd voor de volgende huidcondities:
1.    Diabetische voetverzorging
2.    Voetwratten
3.    Schimmelinfecties ( verbetering van de huidimmuniteit in combinatie met schimmelremmer)
4.    Psoriasis
5.    Eczeem
6.    Traumanagels
7.    Littekens
8.    Ingegroeide teennagels
9.    Likdoorns
10.  Hielkloven

laser1


Stoppen met roken

Er zijn vele onderzoeken en pogingen gedaan om mensen van het roken af te helpen.
Het gaat tenslotte om uw gezondheid. Het is beter voor uw bloeddruk. U wordt fitter. Uw huid zal zich verbeteren en mooier worden.
U krijgt meer smaak en geur sensaties en er komt meer zuurstof in het bloed.
De meeste rokers zijn al vaker de strijd aangegaan om van deze verslaving af te komen.
Nicotine pleisters en/of kauwgom maar ook dure medicatie via de arts hebben volgens onderzoek een slagingspercentage van slecht ca.15%.

Wat doet de Low Level Laser om uw te helpen bij het stoppen met roken?

Het biedt veel hogere slagingskans. Ca. 40-50% na behandeling met de Laser.
De behandeling is geheel pijnloos en is onschadelijk voor uw lichaam.
Deze bestaat uit:
-Uitgebreid intakegesprek.
-Bloeddruk wordt gemeten.
-Er vind een koolstofmonoxide controle plaats.
-2 dagen achtereen een behandeling met de Laser.
-Tips en advies voor thuis.
-Mogelijkheid voor een gratis 3e behandeling binnen 3 maanden

Wil u meer informatie bel dan gerust.
(Het is nooit te laat om te stoppen met roken)